Green matmarknad, Turning Torso, Malmö

Green matmarknad, Turning Torso, Malmö

Skrivet av Projekt | 0
Nytt butikskoncept
och marknadens modernaste ljuskällor

Givetvis är ljuset inte grönt, men grönsakerna, fisken och allt det andra som finns i Daniel Wadzunas ekologiska butik lyser upp med sina naturliga färger. Så även hans grönsaker är naturligt gröna! Aaxsus belysningsarmaturer framhäver det som Daniel är så mån om att visa.

Inspiration till sin ekologiska butik har Daniel hämtat i USA. En intensiv studieresa fullspäckad med besök i många olika konceptbutiker resulterade i över 2500 fotografier. Här fanns bilder på inredningar, produktupplägg, belysningsarmaturer, skyltning – med andra ord allt det som gör att en butik sticker ut och blir något annorlunda än alla de andra i samma bransch.

Daniel hade bilder och idéer – Aaxsus har fått äran att förverkliga ljussättningen i hans butiksvision.
Green matmarknad invigdes år 2011 och resultatet blev både Daniel, personalen, matvarorna och Aaxsus mycket nöjda med.

Butikens genomgående tema är miljövänlighet. Det betyder att här har man målmedvetet satsat på närproducerade matvaror utan onaturliga – och helt onödiga – tillsatser som annars är så vanliga i vår kost. (På butikens webbplats redovisas noga vilka tillsatsämnen accepteras.)

Som ett exempel på butikens strikta policy kan nämnas fullständig avsaknad av Coca Cola produkter. Istället erbjuds man bl.a. en ekologisk dryck som håller väldigt hög kvalitet och smakar som isglassen Igloo.
De moderna och miljövänliga armaturerna från Aaxsus har fullbordat Daniels idé om hur en extraordinär butiksmiljö bör se ut.

Våra armaturer hos Green:
Aaxsus KILO - 20 st
Aaxsus PIL - 30 st
Aaxsus TRACKLIGHT - 42 st
Och så här blev det:

    • Mycket låg energiförbrukning (LED-ljuskällor är mycket effektiva)
    • Låg slitage på luftkonditionerings-/kylaggregaten (mindre elförbrukning ger markant mindre överskottsvärme som måste ventileras/kylas bort)
    • Bättre luftmiljö (minskade temperaturdifferenser, lugnare luftrörelser ger bl.a. mindre dammspridning, effektivare luftkonditionering)
    • Inget UV-ljus som försämrar kvaliteten hos grönsaker och frukt (lämpligt val av LED-ljuskälla)
    • Mycket bra färgåtergivning (bl. a. högt färgindexvärde och lämplig ljustemperatur)