Platta ljuspaket i Nobelprisklassen

Platta ljuspaket i Nobelprisklassen

Skrivet av Nyhetsbrev | 0

Vi är snart där, men inte riktigt än – att få in ett konstgjort äkta utomhusljus inne i våra rum. Vi vill ju gärna få ljusarmaturerna i hotellobbyn eller kontorsrummet att avge ett mjukt, behagligt ljus och helst kunna styra det precis som vi vill.

Med våra LED-armaturer i serien PLATTA kommer du ganska nära denna upplevelse. Dessutom är PLATTA-armaturerna så tunna (12 mm!) att de utan vidare kan integreras i vilket tak som helst. Föredrar du en annan placering, har vi smala monteringsramar att erbjuda. Dessutom är armaturerna i PLATTA-serien dimbara.
Att prata om lysande Aaxsus-tak är nog ingen överdrift!

Platta LED-armaturer har fördelen att vara underhållsfria i många år framöver (ca 15 år med belysningen tänd 8 timmar om dagen under årets alla dagar!).

PLATTA:s ljusstyrka kan regleras med dagens vanligast förekommande dimmers (framkants-/bakkantsstyrning) samt med DALI-styrning.

Fram till nyligen var infällda halogenarmaturer det vanligaste valet överallt där man önskat att få jämnt och dagsljusliknande ljus. Följden blev hög energiförbrukning och stark värmeutveckling.
Väljer du våra LED-plattor kommer du undan med lägre energiförbrukning och avsevärt lägre installationskostnad (det krävs ju inga skyddsåtgärder mot hög värmeutveckling, vilket är fallet med halogenlampor).

Våra PLATTA-armaturer finns idag installerade på kontor, i skolor, butiker, m m. Låg vikt och lång livslängd gör de lämpliga för uppsättning på svåråtkomliga ställen. Genom integrering i takytan minskas behovet av städning, en nog så viktig faktor på sjukhus, läkarmottagningar och andra miljöer med höga hygienkrav. På köpet får man en behaglig, jämn och bländfri belysning.

Och det där med Nobelpriset? Nobelpriset i fysik år 2014 gick till forskare som utvecklat den blåljusalstrande LED-modul som utgör grunden för dagens modernaste ljuskällor. Så på sätt och viss hyllar varje installerad PLATTA fysikpristagarna!

PLATTA-armaturens datablad finns webbsidan http://www.aaxsus.se/datablad/aaxsus-plattaip21k-datablad.pdf. Vill du veta mer om produkten, kontakta oss gärna via e-post (info@aaxsus.se), vår kontaktsida eller tel. 451-420 40