Smart plafond för hus och kontor

Smart plafond för hus och kontor

Skrivet av Nyhetsbrev | 0

Visst kan man både spara energi och ha en viss lågintensiv belysning dygnet runt. Inte sällan önskar man det i de annars mörka källargångarna eller i kontors-rummen efter arbetsdagens slut. Vår smartaste plafond i SAN-serien är i så fall ett lämpligt val!

I aaxsus sortiment finns nu en elegant plafond, SAN IP54, som både sparar energi och ser till att de vanligtvis mörka utrymmena lyses upp med ett lagom svagt ljussken även om ingen vistas där. På det sättet kan exempelvis fönsterlösa källargångar eller trapp- hus hållas svagt upplysta, vilket upplevs som betydligt mer inbjudande och säkrare. Energiförbrukningen är då extra låg. (Givetvis finns även alternativet att helt släcka plafonden vilket visserligen sparar några extra ören men kan knappast beskrivas som trivsel-skapande.)

SAN IP54 är utrustad med både rörelsevakt (mikrovågsgivare), ljussensor och så kallad dag/natt-automatik.
Rörelsevakten ser till att ljuset tänds med full styrka så snart någon kommer in i lokalen. Det finns även möjlighet att låta styrelektroniken ta hänsyn till omgivningsljus (från solinstrålning och andra ljus- källor) och tända plafonden endast när den allmänna belysningen är för svag. Med andra ord – fullt ös med ljus men bara om det verkligen behövs!

SAN IP54 har effekt på 16 W när den lyser med full styrka. Livslängden är ca 50000 timmar, vilket motsvarar nästan tre årtionden vid normal använd- ning. Plafonden som lyser med full styrka dygnet runt håller i nästan 6 år!

Detaljerad information om SAN IP54 finns på vår webbsida http://www.aaxsus.se/datablad/sanip54-aaxsus.pdf. Vill du veta mer om produkten, kontakta oss gärna.